Wat is betoncire


Van oorsprong is beton cire een uit Frankrijk afkomstige betonstuc.  De letterlijke vertaling van beton cire is gewreven beton.  Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het beton cire.  Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal product  voor elke ruimte in uw huis! Betoncire is zelf een cement/beton achtig poeder dat vermengd wordt met een resin. De resin kan toegevoegd worden bij de betoncire poeder of de resin zit verwerkt in de poeder waardoor er alleen water toegevoegd hoeft te worden waardoor de resin samen smelt met de betoncirépoeder.
De totale dikte van de gekleurde stuclaag is 2 tot 3 mm dik. Het kan op bijna elke ondergrond worden aangebracht.  Denk hierbij aan gips, oud tegelwerk, hout, wediplaat, beton, enz.  De uitstraling van beton cire is zeer divers: van een gladde tot meer -tadelakt-stijl; van landelijk tot trendy.  Zie ook onze voorbeelden op de website voor een goede indruk met de toepassingen van beton cire. 

Voorbeelden
Indien u het beton cire eerst even wilt zien en voelen, kunt u bij ons een kijkje komen nemen.  Wij hebben enkele voorbeelden staan zodat u zelf kunt zien wat betoncire precies is. Svp even bellen als u langs komt!. 

De kleuren van Betoncire
Het betoncire is er in vele kleuren te krijgen. Het betonpoeder zelf is wit of grijs. Door toevoeging van pigment in de droge stof krijgt men de uiteindelijke kleur.  De kleur van het betoncire is dan ook door-en-door en zal niet slijten. 

Meerdere soorten Betonciré
Zoals zovaak worden goede producten gecopieerd en 'soortgelijke' producten aangeboden. Wat er vaak niet bij wordt verteld is dat de kwaliteit minder is. Er zijn soorten die na enige tijd na-behandelingen moeten krijgen. (dus na een paar maanden nawrijven met een wax of iets dergelijks!) Wij verkopen uitsluitend de beste producten die geen na-behandeling hoeven te krijgen. Ook in dit geval geldt: goedkoop is duurkoop.    Strijk